Erişte Yoğurt Çorbası

Erişte Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3-4 su bardağı su veya et suyu (kıvamına göre ayarlıyorum)
  • 1 su bardağı arpa şehriye

Sos:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

Erişte Yoğurt Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce yumurtayı tavaya kırın ve iyice çırpın. Ardından yoğurdu ve unu ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Karıştırırken bir yandan da suyumuzu ekleyelim.
  3. Ocağı yakın ve kaynayana kadar karıştırın ki çorbanız kesilmesin.
  4. Kaynattıktan sonra erişteleri ekleyin.
  5. Çorbayı kısık ateşte yaklaşık 15 dakika ara sıra karıştırarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Erişteler tencerenin dibine yapışmaması için çorbanızı orta hararette karıştıralım.
  7. Erişteler pişince tuzunu ekleyelim. Birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  8. Sos için başka bir kapta tereyağını eritelim.
  9. Naneyi ekleyip kavuralım.
  10. Çorbamızın üzerine sosumuzu döküp servis edelim. Afiyet olsun :).

Şehriye Yoğurt Çorbası Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir