Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamurunda) Tarifi için Malzemeler
- 1 paket Dr. oetker mayası
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- kadar un
- Maydanoz, istenirse dereotu hamura ilave etmek için
Üzerine binmek için;
- 1 yumurta sarısı (beyazı hamurun içine)
- Susam, çörek otu
Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamuru) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Hamur makinesinde yapıyorsak maya, şeker, tuz, ılık süt, yağ hamur makinesinde veya derin bir kaba alınır.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur (yaklaşık 4 su bardağı su, eğer kapta yapılıyorsa azar azar un eklenir.
- Hamurun mayalanması için ağzı kapatılarak en az yarım saat bekletilir.
- Fermente olduktan sonra biraz yoğrulur, ele yapışıyorsa bir kaba yağ konur ve el yağa batırılır.
- Hamurun yumuşak olması güzel.
- Tüm hamurların üzerine rendelenmiş peynir, maydanoz varsa dereotu eklenir ve birlikte yoğrulur.
- Yumuşayan hamur bir elin iki parmağının ortasından sıkılarak 4’e bölünür.
- Her kesilen avuç içi kadar sıkılır ve ceviz büyüklüğünde toplar yağlanmış tepsiye dökülmek üzere bırakılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam veya çörek otu serpin.
- Hamuru top haline getirmeye başladığımızda fırın 180 dereceye ayarlanıp daha önceden ısınması için çalıştırılır.
- 20 dakikada pişti.
Yanında patates salatası ve çay ile çok iyi gider.
Eşinize de yaptırın.
Eşimin patates salatasını burada bulabilirsiniz.
Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamuru) Fotoğraflı Tarifi