Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamurunda)

Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamurunda) Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket Dr. oetker mayası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • kadar un
  • Maydanoz, istenirse dereotu hamura ilave etmek için

Üzerine binmek için;

  • 1 yumurta sarısı (beyazı hamurun içine)
  • Susam, çörek otu

Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamuru) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamur makinesinde yapıyorsak maya, şeker, tuz, ılık süt, yağ hamur makinesinde veya derin bir kaba alınır.
  2. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur (yaklaşık 4 su bardağı su, eğer kapta yapılıyorsa azar azar un eklenir.
  3. Hamurun mayalanması için ağzı kapatılarak en az yarım saat bekletilir.
  4. Fermente olduktan sonra biraz yoğrulur, ele yapışıyorsa bir kaba yağ konur ve el yağa batırılır.
  5. Hamurun yumuşak olması güzel.
  6. Tüm hamurların üzerine rendelenmiş peynir, maydanoz varsa dereotu eklenir ve birlikte yoğrulur.
  7. Yumuşayan hamur bir elin iki parmağının ortasından sıkılarak 4’e bölünür.
  8. Her kesilen avuç içi kadar sıkılır ve ceviz büyüklüğünde toplar yağlanmış tepsiye dökülmek üzere bırakılır.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam veya çörek otu serpin.
  10. Hamuru top haline getirmeye başladığımızda fırın 180 dereceye ayarlanıp daha önceden ısınması için çalıştırılır.
  11. 20 dakikada pişti.

Yanında patates salatası ve çay ile çok iyi gider.
Eşinize de yaptırın.
Eşimin patates salatasını burada bulabilirsiniz.

Eşimin Kolay Böreği (Peynir Hamuru) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir