Etli Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı kuru fasulye
- 1 kilo kemikli kuzu
- 2,5 litre su
- 5 orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- 5 su bardağı kuru fasulyeyi 2 litre su ile düdüklü tencerede 15 dakika haşlayıp suyunu süzelim.
- 1 kg kemikli doğranmış kuzu etini düdüklü tencerede 2,5 litre su ile 40 dakika pişirelim.
- O zaman kemiğinden temizleyelim.
- Bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alıp 5 adet küçük doğranmış soğanı ilave edip 1 dakika kavurun.
- 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın.
- Haşlanmış fasulye ile 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve 5 dakika kızartın.
- Daha sonra et suyunu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 40 dakika pişirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Etli Fasulye Tarifi Fotoğraf Yapılışı