Etli beyaz fasulye yahnisi

Etli Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kilo kemikli kuzu
  • 2,5 litre su
  • 5 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Etli Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 5 su bardağı kuru fasulyeyi 2 litre su ile düdüklü tencerede 15 dakika haşlayıp suyunu süzelim.
  2. 1 kg kemikli doğranmış kuzu etini düdüklü tencerede 2,5 litre su ile 40 dakika pişirelim.
  3. O zaman kemiğinden temizleyelim.
  4. Bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alıp 5 adet küçük doğranmış soğanı ilave edip 1 dakika kavurun.
  5. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın.
  6. Haşlanmış fasulye ile 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve 5 dakika kızartın.
  7. Daha sonra et suyunu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 40 dakika pişirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Etli Fasulye Tarifi Fotoğraf Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir