Etli Bulgurlu Lahana Sarması

Etli ve Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz
  • biraz yağ
  • 1 su bardağı bulgur (ince bulgur)
  • 1 bardak kadar su

Yukarıdaki için;

  • 1 yemek kaşığından az
  • 3 tatlı kaşığı acı biber (arzunuza göre ben ekledim acı oluyor)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Üzerine biraz yağ gezdirin
  • üzerini geçecek kadar sıcak su

Etli Bulgurlu Lahana Dürümünün Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce lahana yaprakları dikkatlice çıkarılır. Daha sonra kaynayan tuzlu suda hafif yumuşayana kadar kaynatılır. Görseldeki gibi spiral şeklinde hazırlanır.
  2. İç harç için; kıyma uygun bir karıştırma kabına alınır. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  3. Biraz yağ ve tuz ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyunu çektikten sonra ince bulgur eklenir. Kendi kendine yetene kadar iyice yoğrulur.
  4. Sarma için hazırladığımız lahanalar iç harcından konulup görseldeki gibi uçları açık şekilde sarılır. (not: açılır diye korkmayın) sarılmış lahanalar tencereye dizilir. (Benim yaptığım gibi düzenlerseniz her tarafını rahatlıkla eşit bir şekilde pişirebilirsiniz)
  5. Üzerine salça, tuz, karabiber ve sıcak su ile ezdiğimiz bir ölçü sıvı yağ gezdirilir, lahanaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir, üzerini bir tabak ile kapatılır ve kaynama noktasına gelinceye kadar yüksek ateşte pişirilir.
  6. Kısık ateşte biraz daha yüksek ateşte, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişip pişmediğini çatalla kontrol ederek pişirin. Dürümlerim yaklaşık 30 dakikada pişti. Lahanalar farklılık gösterebilir kontrol ederek pişirin.

Etli ve Bulgurlu Lahana Dolması Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir