Etli Enginar Dolması

Etli Enginar Dolması için Malzemeler

  • 5 yaprak enginar
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 limon

İç malzemeler;

  • 1 soğan
  • 250 gram kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane

Etli Enginar Dolması Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Enginarın orta yaprakları ve çekirdeğinin tüylü kısmı güzelce temizlenir.
  2. Kararmaması için limonlu suya atılır.
  3. Ardından iç harcını hazırlamak için soğan rendelenir ve tüm malzemeler ilave edilerek karıştırılır.
  4. İç harcı enginarlara paylaştırılır. (İç kısmı artarsa ​​fazladan pazı veya yaprak sarma yapıp enginarların üzerine koyabilirsiniz).
  5. Daha sonra enginarlar düdüklü tencereye dizilir ve tencerenin dibine enginarlar dizine kadar su dökülür.
  6. Benim düdüklü tencerem 7 dakikada pişiyor ama bu süre sizin düdüklü tencerenize göre değişebilir. Afiyet olsun.

Etli Enginar Dolması Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir