etli pide

Etli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 bardak ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4,5 su bardağı kontrollü un
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İç harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 2 domates
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber (istediğimiz baharatları kullanabiliriz)
  • Tuz

Kıymalı Pidenin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık suyu alıp güzelce çırpalım.
  3. İçine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip güzelce çırpalım.
  4. Unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Hamur güzelce kabarana kadar mayalanmaya bırakın.
  6. Ortalama bir saatte fermente olur.
  7. İç harcı hazırlayalım. Soğanları çok küçük doğrayın, biberleri ince ince doğrayın.
  8. Donanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  9. Salçayı, baharatları ve yağı ekleyerek elimizle biraz yoğuralım.
  10. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler ayıralım.
  11. Uzunlamasına açalım iç harcından yeteri kadar ilave edip uçlarından sonra kenarlarından birer parmak olacak şekilde yanlışlıkla içe doğru katlayalım.
  12. Uygun bir tepsiye alıp 170 derecede fansız fırında pişirelim.
  13. Fırından çıkmadan beş dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar pişirelim.
  14. Sıcak fırından çıkınca hamur kısımlarını yağlıyorum. Memnuniyetle.

Fotoğraflı Kıymalı Pide Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir