Ev Yapımı Hamburger (Çocuklarınıza Korkmadan Yiyebilirsiniz)

Ev Yapımı Hamburger İçin Malzemeler (Çocuklarınıza Korkmadan Yiyebilirsiniz)

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • yarım su bardağı mısır
  • 1 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım bardak su
  • İsteğe bağlı cheddar veya cheddar peyniri
  • En sevdiğiniz baharatlar (ben karabiber, kimyon, pul biber, kırmızı toz biber, tuz ve tuz kullandım)
  • hamburger ekmeği
  • sıvı yağ

Ev Yapımı Hamburger (Çocuklarınıza Korkmadan Yiyebilirsiniz) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yağ koyduğunuz tavaya önce yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve 1-2 dakika taze olana kadar kavurun.
  2. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salırken küçük küçük doğradığımız biberleri ve sarımsağı ekleyip 4-5 dakika kavurun.
  3. Mısır tanelerini ekleyip biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Daha sonra domatesleri ve suyu ekleyin, suyu çekildikten sonra baharatları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurup altını kapatın.
  5. Ortasını açtığınız ekmeklerin ortasına peynirinizi ekleyin, üzerine hazırladığınız harcı ekleyin ve kapatın (peynir ısısıyla eriyecektir)
  6. Ketçap, mayonez, barbekü sos vs. ekleyebilirsiniz, tüketmediğimiz için kullanmadık.

Afiyet olsun 🌸

Ev Yapımı Hamburger (Çocuklarınıza Korkmadan Yiyebilirsiniz) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir