Evde Şeker Hamuru Tanımı

Evde Şeker Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 beyaz haribo şekerleme
  • 50 gr margarin
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • Gıda boyası (İsteğe bağlı)

Evde Şeker Hamuru Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle pudra şekerini ve nişastayı tezgaha alıp karıştırıyoruz.
  2. Diğer yandan cam bir kaba marshmelellou margarin suyu ve limon suyunu ekleyip benmari usulü eritmeye başlıyoruz. Bunu yaparken hazneye su değmemesine dikkat edin.
  3. Karışımımız eridikten sonra tezgaha aldığımız pudra şekeri ve nişastanın üzerine döküp yoğurmaya başlıyoruz. Elinize yapışabilir ama soğudukça düzelecektir. Bu aşamada biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz ki tezgaha yapışmasın.
  4. Renk katmak istiyorsanız bu aşamada gıda boyası ekleyebilirsiniz.
  5. İyice yoğurduktan sonra streç film ile hava almayacak şekilde sarın.
  6. Dışarıda 3 gün, buzdolabında 3 ay, derin dondurucuda 6 ay kalabilir. Kullanmadan önce 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Pasta, kurabiye, süslemelerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🎉🎉🎉.

Fotoğraflı Ev Yapımı Şeker Hamuru Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir