Fincan Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından biraz eksik süt
Dekore etmek:
- Hindistan cevizi
- Bitter çikolata
- Çam fıstığı
Cam Tatlının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Geniş bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin ve koyulaşana kadar çırpın.
- Aygazın altını kapatıp vanilya ve tereyağımızı ekleyip karıştıralım.
- 6 bardak suyu önce su ile yıkayalım.
- Ardından hazırladığımız sıcak pudingleri paylaştıralım.
- En az 5 saat buzdolabında bekletelim. Bu arada krem şantimizi süt ile çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Soğuyan pudingi şeritler halinde kesip 2 şeridin ortasına krem şanti sürüp hindistan cevizine bulayalım.
- Bitter çikolatayı bir sos tenceresinde bir miktar süt ile eritip keklerimizin üzerine sürelim.
- Pastaları dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ☺️.
Fotoğraflı Cam Tatlı Tanımı