Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye İçin Malzemeler Tarifi

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (beyaz üstü için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un
  • öğütülmüş fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri ve nişastayı hep birlikte yoğuralım. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım. Yuvarladığımız bezeleri önce yumurta beyazına sonra da çekilmiş fındıklara bulayıp tepsiye dizelim.
  3. 175 derece fırında yarım saat kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Fındıklı Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir