Fırında Bulgur Kapatma

Fırında Bulgur Sızdırmazlık Tarifi İçin Malzemeler

  • ‼️500 gram dana eti (doğranmış)
  • ️2 su bardağı bulgur pilavı
  • ️2 adet iri kuru soğan
  • ‼️200 gram domates sosu
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️2 çay kaşığı tuz veya sebze
  • ️2 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
  • ️2 tatlı kaşığı kuru nane
  • ️4 su bardağı et suyu
  • ️4 yemek kaşığı tereyağ

Fırında Bulgur Kaplı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Etlerimizi 1,5 litre su ile bir tencerede 30 dakika haşlayalım. Pişen eti süzün ve et suyundan 1 litre ayırın. 4 yemek kaşığı tereyağı ile bir tavada soğanları kavurun.
  2. Yıkanmış bulguru ekleyin. Salça, salça ve baharatları ekleyip 10 dakika kavurun.
  3. Kavrulan bulgur pilavını bir kaseye yayın, 2 su bardağı bulgur için 4 su bardağı et suyu ekleyin. Üzerine pişmiş etleri yayın.
  4. 220 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Fırında Bulgur Sızdırmazlık Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir