Fırında Çıtır Karnabahar

Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 bardak maden suyu (soda)

ölçü kabı 200 ml

Fırında Çıtır Karnabahar Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karnabaharları çiçeklerinden çok küçük olmayacak şekilde ayırıp yıkayalım.
  2. Sos için uygun bir kaba tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
  3. Karnabaharın bahar çiçeklerini sosa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile doya doya afiyetle yiyelim 🤤 Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Not: Sos koyulaşırsa biraz su gezdirebilirsiniz çünkü galeta unu ve mısır unu değişebilir. Bu nedenle kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz, çok cıvık ya da çok koyu olmamalı. Brownie şeklinde olmalıdır.

Kavrulmuş Çıtır Karnabahar Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir