Fırında Hamsi Sarma

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zeytinyağı

Fırında Sarılmış Hamsinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamsiler kılçıklarından ayrılarak yıkanır ve temizlenir ve süzgece alınır.
  2. Diğer tarafta mısır unu ve tuz düz bir tabakta karıştırılır.
  3. İyice süzülmüş hamsiler mısır ununa batırılır, rulolar halinde sarılır, bordo bordo veya başka bir fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Çıtır çıtır sarılmış hamsi, salata ile sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun 🙋🌸🌸🌸.

Fırında Kavrulmuş Hamsi Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir