Fırında Karnabahar Kızartma

Fırında Karnabahar Kızartması İçin Malzemeler Tarifi

  • 1 orta boy karnabahar

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu (veya su)
  • 1 diş sarımsak veya sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (baharat zevkinize kalmış)

Fırında Karnabahar Kavrulmuş Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce karnabaharı çiçek çiçek ayırıyoruz. Ardından güzelce yıkıyoruz.
  2. Karnabaharın suyunu iyice süzdükten sonra derin bir kaseye yumurta, galeta unu, mısır unu, sıvı yağ, maden suyu, sarımsak, tuz ve sos için baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra bu sos için ayırdığımız kadar karnabaharı buluyoruz ve yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  4. Karnabaharı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, karnabaharı önceden kaynatmıyoruz, kaynatmadan yumuşayacaktır.
  5. Yanında sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber sos ile tüketebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun 💓.

Fotoğraflı Kızarmış Karnabahar Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir