Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5 uyluk
- 4 orta boy patates
- 1 büyük soğan
- Damak zevkinize göre baharat çeşitleri
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Fırında Patatesli Tavuğun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Patatesleri ve soğanları halka halka doğruyoruz.
- Tavuk butlarını, patatesleri ve soğanları tepsideki pişirme kağıdının üzerine dizin.
- Üzerine su, yağ ve baharatları ekleyin ben baharat olarak pulbuberi kekik olarak seçtim tuzunu ekleyip ocağa koydum.
- 220 derecede yarım saat pişirin.
- Ardından tepsiyi ters çevirin ve 200 derecede yarım saat daha pişirin.
- Lokum gibi pişen tavuklarınız yemeye hazır. Afiyet olsun. 😋.
Fotoğraflı Fırında Patatesli Tavuk Tarifi