fırında patatesli tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 uyluk
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • Damak zevkinize göre baharat çeşitleri
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Fırında Patatesli Tavuğun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri ve soğanları halka halka doğruyoruz.
  2. Tavuk butlarını, patatesleri ve soğanları tepsideki pişirme kağıdının üzerine dizin.
  3. Üzerine su, yağ ve baharatları ekleyin ben baharat olarak pulbuberi kekik olarak seçtim tuzunu ekleyip ocağa koydum.
  4. 220 derecede yarım saat pişirin.
  5. Ardından tepsiyi ters çevirin ve 200 derecede yarım saat daha pişirin.
  6. Lokum gibi pişen tavuklarınız yemeye hazır. Afiyet olsun. 😋.

Fotoğraflı Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir