Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola

Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu pirzola
  • 2 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 domates
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • kırmızı toz biber
  • Kekik

Sebzeli Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirzolaların üzerine tuz, kırmızı biber, kekik ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  2. Fırına dayanıklı bir kalıbın tabanını biraz tereyağ ile yağlayın.
  3. Üzerine doğranmış soğanı yayın.
  4. En son halka halka doğranmış domatesi, küp doğranmış biberi ve en son sarımsağı ekleyip tuz ve dilediğiniz baharatları sebzelerin üzerine serpiştirin.
  5. Üzerine soslu pirzolaları dizip biraz tereyağı ekleyip kapağını kapatın ve 210-220 derece fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
  6. Daha sonra ağzı açık olarak 10-15 dakika daha kontrollü bir şekilde pişirin (pirzolaları çevirerek iki tarafı da kızarsın) ve sıcak sıcak pilav ve salata ile servis yapın. Deneyecek olanlara bol şans.

Kavrulmuş Sebzeli Kuzu Pirzola Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir