Fırında Soslu Izgara Aromalı Kanatlar

Barbekü Lezzetinde Soslu Fırında Kanat için Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanadı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharat (kekik, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, köri)

Izgara Lezzetiyle Fırında Soslu Kanat Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavuğun sos malzemelerini uygun bir kaba alıp karıştırın.
  2. Kanatlara boyutlarına göre bıçakla iki veya üç çizik atın.
  3. Tavuğu kaseye aktarın, iyice karıştırın, üzerini kapatın ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. (Eğer zamanın varsa)
  4. Daha sonra fırın tepsisine dizip üzerini nemli pişirme kağıdı ile kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt ve üst ayarlarında pişirelim.
  6. Üzeri kızarmaya başlayınca pişirme kağıdını alıp 5-10 dakika daha pişirin ve ilk sıcaklığı geçince servis edin. Afiyet olsun 🌸📌 miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Barbekü Aromalı Fırında Soslu Kanat Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir