Fırında Sütlaç (Lezzetli)

Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı su (kaynatmak için)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hafifçe yıkadığımız pirinci uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyelim.
  2. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Pirinçler yumuşayıp suyu çekildikten sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip karıştırın. Ara sıra karıştırarak 15 dakika kaynamaya bırakın.
  4. Nişastamızı uygun bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sütü ilave edelim ve topak kalmayacak şekilde karıştırarak eritelim.
  5. Nişastalı sütü kaynayan pirince ekleyin. Karışım koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  6. Koyulaşan sütlaçlarımızı ocaktan alıp fırın kaplarımıza paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim.
  7. Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım.
  8. Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
  9. Sütlaçlarımız kızardıktan sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Ve dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
  10. 14-5 saat buzdolabında dinlenen sütlacımızı buzdolabından alıp, üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.

6 güveç kasesi çıkıyor.

Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir