Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su (kaynatmak için)
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Hafifçe yıkadığımız pirinci uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyelim.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pirinçler yumuşayıp suyu çekildikten sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip karıştırın. Ara sıra karıştırarak 15 dakika kaynamaya bırakın.
- Nişastamızı uygun bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sütü ilave edelim ve topak kalmayacak şekilde karıştırarak eritelim.
- Nişastalı sütü kaynayan pirince ekleyin. Karışım koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Koyulaşan sütlaçlarımızı ocaktan alıp fırın kaplarımıza paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim.
- Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
- Sütlaçlarımız kızardıktan sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Ve dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
- 14-5 saat buzdolabında dinlenen sütlacımızı buzdolabından alıp, üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
6 güveç kasesi çıkıyor.
Fırında Sütlaç (Lezzetli Lezzet) Fotoğraflı Açıklama