Geyik Kurabiyeleri

Geyik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Çeyrek bardak sıvı yağ (65 ml)
  • 2,5 su bardağı un (250 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri (60 gr)
  • Çeyrek bardak nişasta (45 gr)
  • 1 tutam tuz
  • Yer fıstığı (yaklaşık 1 su bardağı)

Yukarıdaki için;

  • Bitter çikolata
  • Bonbon

Geyik Kurabiyesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tereyağı ve sıvı yağı derin bir kaba alın ve el çırpıcısı ile uygun şekilde karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru 2’ye bölelim ve yuvarlayalım.
  3. Açtığımız hamurları hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açalım. Ve yuvarlak kalıpla kesip tepsiye dizelim.
  4. 2 yufkadan toplam 30 adet kurabiye çıkıyor. Dilerseniz hamurun yarısını buzluğa koyup daha sonra yapabilirsiniz.
  5. Tepsiye yerleştirdikten sonra buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin (tereyağı soğumaya bırakın ki kurabiyeler fırında dağılıp şekil almasınlar)
  6. Dolaptan çıkarıp 170 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca benmari usulü erittiğimiz çikolata ve bonbonlarla süsleyelim.
  8. Fotoğrafta şekil verirken çay kaşığı gibi duruyor ama kürdanla süslemek daha kolay oluyor bilginiz olsun. Afiyet olsun.

Geyik Kurabiye Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir