Glutensiz Dereotu Peynirli Fit Börek

Glutensiz Dereotu Peynirli Fit Börek Tarifi için Malzemeler

  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurtanın beyazını sarısına katın
  • 3 su bardağı karabuğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat soda
  • 1 küçük kase ince kıyılmış dereotu
  • 100 gram peynir

Üzerinde;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu

Glutensiz Dereotu Peynirli Fit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba yumurta akı, yoğurt ve zeytinyağını alıp karıştırın.
  2. Ardından karabuğday unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Peynir ve dereotunu ekleyip biraz yoğurun.
  3. Hafif yumuşak olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır, yuvarlanır, yavaş yavaş yatay formlar verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam serpilir.
  4. 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Glutensiz Dereotu Peynirli Fit Börek Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir