Güllor (Malatya Aromalı)

Güllor (Malatya Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler

hamur için:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 kilo un

yoğurmak

  • Bu

kızartma için

  • sıvı yağ
  • Tuz

Yukarıdaki için:

  • çörek otu

Güllor (Malatya Aroması) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun ve 50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Kızartmak için bir tavaya sıvı yağ ve tuzu alıp karıştırarak ocağa alın.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modül alın.
  4. Üzerine çörek otu serpin ve 1 tabak büyüklüğünde yuvarlayın.
  5. Ortasını küçük bir çukur yapıp kızgın yağa atın ve kızartın. Kahvaltıya ya da sahura çok lezzetli olur, şimdiden afiyet olsun ☺️.

Güllor (Malatya Aromalı) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir