güneş kebabı

Güneş Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 bardak su Süt
  • 40 gram yaş maya
  • 1 küp şeker
  • az miktarda su

içi için:

  • 1 soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 3 patates
  • 1 havuç
  • yarım yeşil kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • acı biber
  • 7 çeşit baharat
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Yukarıdaki için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Güneş Kebabı Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sütü biraz ısıtalım ardından yaş mayayı ve 1 küp şekeri ekleyip karıştıralım. Unu bir kaba alıp tuz, su ve fermente sütü ekleyip yoğuralım.
  2. Mayalanmaya bırakalım.
  3. Soğan, biber, kabak ve patatesleri yıkayıp küp küp doğrayın.
  4. Kuşbaşı etleri küçük parçalara ayıralım.
  5. Etleri bir tencereye alıp ilk suyu bitene kadar kavuralım.
  6. Üzerine soğan, biber ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Son olarak kabak ve patatesleri ekleyip karıştırın. Tüm baharatları ve salçayı ekleyip biraz su ilave edip biraz kavurmaya devam edelim.
  8. 5 parça elde etmek için: Hamuru 10 parçaya bölün. Yuvarlak şekilde açalım.
  9. Yağlı kağıt üzerine 1 yuvarlak hamur alalım.
  10. İç harcı ilave edip diğer yuvarlakta açtığımız hamurları iç harcı üzerine koyup kenarlarını kapatalım. Bunu hepsi için yapalım.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim önceden ısıtılmış fırınımın orta katına sürüp 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun….

Fotoğraflı Güneş Kebabı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir