Hali Muhteşem Poğaça

Nefis Böreğin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya veya bir paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 4 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (kontrollü koyunun markasına göre tahmini 8-9 su bardağı)

İç malzeme:

  • Evde bulunan peynirlerden
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz

Yukarıdaki için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt ve sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla pekmez veya şeker

Lezzetli Hamur İşlerinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle karıştırma kabına sıvı yağ, süt, yumurta akı, şeker, tuz ve ılık suyu koyup iyice karıştıralım.
  2. Unun yarısına toz mayamızı ekleyip kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım.
  3. Kalan un ve tereyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında elimizle yoğuralım.
  4. Elimize yapışmıyorsa olmuş demektir, üzerini kapatıp 35-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru aşağıdan yukarıya doğru elimizle tutup havasını alarak gerçek mayasını alarak mandalina büyüklüğünde pazı yapalım. 2 büyük fırın tepsisi (36 adet) yapar.
  6. Elimizle 12 cm kadar açalım ve bıçakla ortası çıkmayacak şekilde ortadan ikiye çizgiler yapalım (fotoğraflara bakın).
  7. Çizilmeyen kısmına peynir koyup kenarlarından kapatıp yuvarlayalım hafif ay şekli verelim pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 5 dk bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp pişirelim 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Pastalarım çok lezzetliydi.

Not: Yumurta sarısının üzerine çay kaşığının ucuyla şeker veya pekmez koyarsanız pişince daha parlak bir görünüme kavuşacaktır.

Bu hamurdan her türlü börek, poğaça, pizza yapabilirsiniz, mutlaka defterinizde bulundurmalısınız.

Unun içine kuru mayayı ekleyip karıştırdığınızda hamurunuz daha hoş kabaracak ve hamurunuzda maya kokusu olmayacaktır.

Muhteşem Böreğin Şekli Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir