Hamsili Pilav (Biftek)

Hamsili Pilav (Buharda Haşlanmış) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kılçıkları temizlenmiş hamsi
  • Mısır unu
  • sıvı yağ

Pilav dolması için;

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı fıstık
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • ince kıyılmış maydanoz

Hamsili Pilavın (Kızartma Tavası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamsilerin kılçıklarını temizleyip güzelce yıkayalım tuzlayıp süzgece alalım suyunu iyice süzelim pirincimizi tuzlu ılık suda ıslatalım.
  2. Pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
  3. Fıstıkları tavaya alıp kavurmaya başlayalım, rengi yavaş yavaş dönünce ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin, ardından iri rendelenmiş havucu ilave edip tereyağı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Pirinçler kavrulunca 2 bardak sıcak su ilave edip pirincimizi suyunu çekene kadar pişirin, canlı pirinç olacak. Altı kapatılınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Balıkla pişirildiğinde mükemmeldir.
  5. Balığın dışını sıvı yağ ile yağladığımız tavadaki mısır ununa batıralım ve kenarları tavanın dışında kalacak şekilde tavaya ara vermeden yerleştirelim.
  6. Balığın üzerine dikkatlice pilavı yerleştirelim ve sıkalım, kenardan sarkan balığı kapatalım ve üzerini balıkla kapatalım, dışı mısır ununa bulanacak.
  7. Ardından ocakta pişirelim, bir tabak veya yarım kapakla ters çevirelim, üzeri kızarınca diğer tarafını da kızartalım, çıtır çıtır hamsili pilavımız hazır, afiyet olsun.

Hamsili Pilav (Kızartma Tavası) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir