hamur böreği

Hamur Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka
  • 3 ıspanak
  • 4 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, toz biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su
  • 1 yumurtanın beyazı sarısının üzerine ayrılır
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat soda
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce iç harcını yapalım soğumaya bırakalım.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuralım.
  3. Üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştıralım, sıcak doğranmış ıspanakların üzerine dökelim, harmanlayarak karıştıralım. Soğumaya bırakın.
  4. Sos için tüm sıvıları kaseye alın.
  5. Üzerine un ve tuz karbonatı ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırın.
  6. Hamuru 8 bezeye ayırıp hepsini yapalım ve kenara koyalım.
  7. Üçgen olacak bir modül ile başlayalım 🍃Üzerine sos sürüp iç harcın kenarlarına ilave edip rulo gibi saralım ve ardından gül şekli verelim.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine kalan sosu eşit şekilde dökün.
  10. Yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyelim.
  11. Susam serpme size çok yakışıyor 🤤
  12. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun 🥰💓.

Fotoğraflı Hamur Böreği Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir