Hasan Paşa Köfte

Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

için için

  • 400 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı biber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz

yulaf lapası için

  • 1 kilo patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım bardak süt
  • Karabiber

Üzerinde

  • Yarım su bardağı kaşar peyniri

Hasan Paşa Köftesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kıymayı ve kapları koyup 10 dakika yoğurun, kıymayı tepsiye yuvarlak yapıp ortasını açın ve 15 dakika pişirin.
  2. Patatesleri doğrayıp haşlayın, süzgeçle ezin, tereyağı ve sütü, karabiberi, tuzu ekleyip karıştırın, yarım çay bardağı rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştırın.
  3. 15 dakika pişen köftelerin içine patates püresini koyun, 1,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip püre haline getirin.
  4. Tepsiye dökün ve 10 dakika pişirin, üzerine rendelenmiş kaşar koyun ve peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Hasan Paşa Köfte Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir