Haşhaş Çörekleri

Haşhaş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su Süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya veya yaş maya
  • 1 yumurta sarısında
  • 6 su bardağı un

arası için

  • 200 gram haşhaş
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Yukarıdaki için

  • 1 yumurta sarısı

Haşhaş Çöreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba malzemeleri ekleyin ve sonunda unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Daha sonra yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Daha sonra mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze yapın.
  4. Daha sonra merdane yardımıyla açın.
  5. Açtığımız hamurun üzerine zeytinyağı ile açtığımız haşhaşı yayıp rulo şeklinde saralım ardından iki parmak kalınlığında kesip tepsimize yerleştirelim.
  6. Her şeyi bu şekilde yaptıktan sonra yarım saat tepsi mayası yapın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi her fırın için farklı olabilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bezle örtün yumuşacık olacaktır.

Fotoğraflı Poppy Donut Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir