haşhaş peksimet

Haşhaş Peksimet Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarı ömürlü veya kuruması için 1 paket
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kilo un

için için

  • 1 su bardağı sarı haşhaş (ovuşturulmuş) (3-4 yemek kaşığı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki için

  • Kaseye bırakılan haşhaş
  • sıvı yağ

Üzerinde

  • bol susam

Haşhaş Peksimetinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce ılık su ve kuruyemişi biraz karıştırıp sırasıyla süt, yağ, şeker ekleyip karıştırıyoruz.
  2. En son tuz ve unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 45dk-1 saat fermente edin.
  3. Haşhaş ve yağı bir kapta karıştırıp hazır hale getirin.
  4. Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırıp bezeleri çok ince olmayacak şekilde açın.
  5. Üzerine 2-3 yemek kaşığı haşhaşı kaşıkla döküp her yerine sürün.
  6. Sonra bir ucundan başlayarak rulo yapıp iki üç santim kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  7. Tüm bezeler için aynı işlemi uygulayın.
  8. Üzeri için kasede kalan haşhaşa biraz sıvı yağ ekleyip peksimet üzerine yayın ve susam serpin. 15 dakika tepsi mayası yapın.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika yavaş yavaş pişirin. Her fırın farklı olduğu için lütfen ortasını kontrol ediniz.
  10. Üzeri kızarınca çıkarıp üzerine temiz bir bez örtüp soğutun. Afiyet olsun.

Poppy Rusks Açıklama Fotoğraf Hazırlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir