haşhaşlı tereyağlı börek

Haşhaşlı Tereyağlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

iç malzeme

  • 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker

Haşhaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurtanın sarısının üzerine beyazı hamura girecektir. Un hariç tüm malzemeler karıştırılır, un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  2. 1 saat fermente edildi.
  3. 4 eşit parçaya böldüm.
  4. Ben bir kısmını sade yaptım. 3 parçalık fırın tepsisi geldi.
  5. Elimle açabildiğim kadar açtım.
  6. Ben iç malzemeden 3 yemek kaşığı ekledim yaydım çok taştı.
  7. Ben rulo yapıp 3 parmak kadar kesip tepsiye yerleştirdim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüyorum.
  9. Ben önceden 160 derecede ısıtılmış fırında alt ve üst fan ayarında pişirdim.

Fotoğraflı Haşhaşlı Tereyağlı Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir