Hatay Künefe

Hatay Künefesi için Malzemeler

Künefe için:

  • 250 gram tereyağ veya tereyağ
  • 400 gram kıyılmış künefe tel kadayıf
  • Künefe için 300 gram tuzsuz Hatay peyniri

şurup için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 bardak su
  • 5 damla limon suyu

Bakır tepsi, künefe tepsisi (2 künefe tepsisi de kullanabilirsiniz, çok güzel oluyor)

Hatay Künefesi Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle su ve toz şekeri bir tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynama noktasına getiriyorum.
  2. Daha sonra içerisine limon damlalarını ekleyin, karıştırın, ocağın altını kısık ateşe alın ve beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  3. Tereyağını geniş bir tencerede eritelim. (Tereyağ yerine tereyağ kullanmanızı tavsiye ederim çünkü künefeniz tereyağdan daha hafif ve lezzetli oluyor tabi ki son karar sizin 😊)
  4. Şimdi künefemizi tepsimize dizelim. Bakır tepsimiz büyük ve kullanışlı olduğu için iki farklı tepsi kullanıyorum ayrıca künefe tepsisini tepsiden tepsiye aktarmak için kullanıyorum.
  5. Kadayıfımızı künefe tepsimizde iki eşit modüle ayıralım.
  6. Bakır tepsimize eritilmiş tereyağının üçte ikisini dökelim.
  7. Unutmayalım kadayıfımızın yarısını künefe tepsisine aktarıp kendi ölçüsünde diziyoruz (aslında aynı büyüklükte iki künefe tepsisi bu konuda daha iyi olabilir)
  8. Peyniri suyunu iyice sıkarak ve üfleyerek üzerine yerleştirin.
  9. Üzerine diğer kadayıfı peynirlerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim ve iki elimizle bastırarak şekil verelim.
  10. Ocaklı fırınımızda yaptığımız için iki gözlü ocağın altını orta-kısık ateşte açıp tepsimizi ara sıra çevirerek künefemizi kızartıyoruz. Elimizi yakmamak için uygun formda saklamayı unutmayalım.
  11. Geniş ağızlı bir bıçak yardımıyla künefemizi kenarından kaldırarak kızarma miktarını kontrol edelim.
  12. Yeterince kızardığına emin olduğumuzda künefe tepsimizi bakır tepsimizin üzerine alıp dökülmemesi için tezgahımıza alalım ve ısıyı iletmeyen kulplarla tepsinin iki tarafını da düzleştirelim.
  13. Tereyağının kalan üçte birini bakır tepsimize dökelim ve künefe tepsisini tekrar ters çevirelim ve altını bıçakla kontrol ederek kızarana kadar pişirelim.
  14. Kızartma bitince ocağı kapatıp bıçakla dilimleyip üzerine ılık şerbeti döküp servis edebilirsiniz. Künefemizin yanında sütle servis ederseniz çok daha keyifle yenir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Hatay Künefe Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir