Hatay Usulü Tavuk Döner

Hatay Adabı Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk but veya göğüs (ben karışık kullandım daha lezzetli oluyor)
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • salatalık turşusu
  • Patates
  • Domates
  • Ketçap
  • mayonez
  • 2 dilim lavaş ekmeği
  • 2 patates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet doğranmış domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, kırmızı biber, kekik, karabiber
  • 2 bardak su

Hatay Usulü Tavuk Döner Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavukları jülyen doğrayalım.
  2. Sarımsağı ezelim ve diğer salça, yoğurt, kırmızı biber, kekik, karabiber, tuz ve yağ ile karıştıralım.
  3. Tavuğu en az bir saat bu karışımda bekletin.
  4. Bu arada patates kızartmasını hazırlayalım.
  5. Domates ve salatalık turşusunu jülyen doğrayıp dönere hazır hale getirelim.
  6. Sosu için salçayı sıvı yağ ile bir tavada kavurun.
  7. Domates püresini ve baharatları ekleyin. Suyu ekleyip pişirelim.
  8. Daha sonra blenderdan geçirelim.
  9. Marine edip beklettiğimiz tavukları kızgın tavada pişirelim.
  10. Diğer yandan lavaşın ortasına hazırladığımız sosu koyup tavada iki tarafını da ısıtalım.
  11. Kesme tahtasına alıp patates kızartması, tavuk, turşu, domates, ketçap ve mayonezi ekleyip sıkıca saralım.
  12. Dönerin dışına hazırladığımız sosu yayıp tavada kızartalım. Afiyet olsun :).

Hatay Usulü Tavuk Döner Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir