Hatay Adabı Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tavuk but veya göğüs (ben karışık kullandım daha lezzetli oluyor)
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- salatalık turşusu
- Patates
- Domates
- Ketçap
- mayonez
- 2 dilim lavaş ekmeği
- 2 patates
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet doğranmış domates
- 1 diş sarımsak
- 1’er tatlı kaşığı tuz, kırmızı biber, kekik, karabiber
- 2 bardak su
Hatay Usulü Tavuk Döner Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tavukları jülyen doğrayalım.
- Sarımsağı ezelim ve diğer salça, yoğurt, kırmızı biber, kekik, karabiber, tuz ve yağ ile karıştıralım.
- Tavuğu en az bir saat bu karışımda bekletin.
- Bu arada patates kızartmasını hazırlayalım.
- Domates ve salatalık turşusunu jülyen doğrayıp dönere hazır hale getirelim.
- Sosu için salçayı sıvı yağ ile bir tavada kavurun.
- Domates püresini ve baharatları ekleyin. Suyu ekleyip pişirelim.
- Daha sonra blenderdan geçirelim.
- Marine edip beklettiğimiz tavukları kızgın tavada pişirelim.
- Diğer yandan lavaşın ortasına hazırladığımız sosu koyup tavada iki tarafını da ısıtalım.
- Kesme tahtasına alıp patates kızartması, tavuk, turşu, domates, ketçap ve mayonezi ekleyip sıkıca saralım.
- Dönerin dışına hazırladığımız sosu yayıp tavada kızartalım. Afiyet olsun :).
Hatay Usulü Tavuk Döner Açıklama Fotoğraflı