Hatay Yolu Kısır

Hatay Yöntemi Kısırlık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı nar ekşisi

Hatay Metodunun Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bulgur, biber salçası ve salça bir karıştırma kabına alınır ve yoğrulur. (bulgur ıslatılmaz, ıslak el ile yoğrulur).
  2. Ardından kimyon, tuz, nar ekşisi eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
  3. Doğranmış yeşillikler ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır ve servis edilir.

Afiyet olsun 🤗.

Hatay Adabının Fotoğraflı Kısır Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir