Havuç Pancar Taratoru

Havuçlu Pancar Taratoru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 orta boy pancar
  • 2 orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 5-6 ceviz
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı toz biber

Havuç Pancar Taratorunun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pancar ve havuçları soyup rendeleyin.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp rendelenmiş pancar ve havucu ekleyin, soteleyin, tuz ekleyin, pancar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  4. Kıvamına göre isterseniz yoğurt ekleyebilirsiniz.
  5. Siz de benim gibi sunum yapmak isterseniz bir portakalı ince ince dilimleyip üzerine kaşık koyarak ceviz ve nar taneleri ile veya isteğinize göre servis edebilirsiniz.
  6. Veya servis tabağına alıp üzerine tereyağ kızdırıp ceviz ve toz biberi ekleyip karıştırıp üzerine dökebilirsiniz afiyet olsun 😋

Havuç Pancar Tarator Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir