Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- tuz kırmızı toz biber
Havuç Taratorunun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Havuçları rendeleyelim.
- Bir tavada ezdiğimiz sarımsağı tereyağ ve sıvı yağ ile kavuralım.
- Havuçları ve tuzu ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Yoğurt ve mayonez bir kapta karıştırılır ve soğutulmuş havuç ile karıştırılır.
- Servis tabağına alıp tereyağ ve toz biberde kızartıp üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Havuç Tarator Tanımı