Havuç Turp Salatası

Havuç Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 orta boy turp
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kısım yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu

Sos malzemeleri için;

  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Havuçlu Turp Salatasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Turpu ve havucu bol suda yıkayıp bıçakla hafifçe sıyıralım. Kabukları kalın veya yaralı ise kabuklarını soyup rendeleyelim. Kalın tarafı ile rendeliyorum. (ince rendelerseniz sulanabilir)
  2. Yeşil soğanı ince ince kıyın, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın.
  3. Sosu için; 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sirke ve zeytinyağını karıştırın.
  4. Rendelenmiş turp havucu ve doğranmış yeşillikleri geniş bir kapta karıştıralım ve üzerine sosumuzu döküp karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım, salatamız hazır😊 Ben bu salatayı daha çok balıkla servis ediyorum, kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek bu salatayı şiddetle tavsiye ediyorum.
  6. Sadece balıkla değil her öğünün yanında yapabileceğiniz sıra dışı bir salata. Yapacak olanlara şimdiden hayırlı olsun 🤗 iyi seyirler 😋
  7. Hepsini harmanlayıp yaptım. Özellikle sosuna bayılırım. İlaç için geliyor. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim 😊

Not: Ben sos malzemelerini bu ölçülerde yapıyorum. Damak zevkinize göre arttırıp eksilterek ayarlayabilirsiniz.

Fotoğraflı Havuç Turp Salatası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir