Havuç ve Karnabahar Çorbası

Havuçlu Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım karnabahar
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Havuç ve Karnabahar Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce karnabaharı yıkayıp küçük modüllere ayırıyoruz.
  2. Daha sonra soğanı küp küp doğrayalım ve bir sos tenceresinde tereyağ ve zeytinyağı ile birlikte sarımsakla birlikte kavuralım (sarımsakları soğandan biraz sonra koyalım ki sarımsaklar yanmasın)
  3. Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulunca karnabaharı ve ince halkalar halinde doğradığımız havucu tencereye alıp birkaç dakika kavuralım.
  4. Hepsi birlikte kavrulunca su ve sütü ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Yumuşadığında pürüzsüz bir kıvam alana kadar el blenderından geçirelim.
  6. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra üzerine tereyağı ve toz kırmızı biberi eritip, üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun ☺ (soğanlı fotoğrafını çekmeyi unutmuşum) 🙂

Fotoğraflı Havuç Karnabahar Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir