havuçlu cevizli kek

Havuçlu Cevizli Kek İçin Malzemeler Tarifi

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su Süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 havuç (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta ve şeker bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpın. Süt yağı eklenir. Mikser ile çırpılır.
  2. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve mikserle karıştırılır. Rendelenmiş suyu sıkılmış havuç, ceviz, tarçın eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
  3. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Kek pişerken ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Kek kabarmayacak.
  4. Pişen kek soğumaya bırakılır, kalıptan çıkarılır, dilimlenir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir