Havuçlu Erişte Yoğurt Çorbası (Kremalı Çorba Tadında)

Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Kremalı Çorba Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 çay kaşığı erişte
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 litre su (çorbanın kıvamına göre eklenebilir)
  • (isteğe bağlı olarak bulyon da kullanılabilir ben tavuk bulyon kullandım)

Havuçlu Noodle Yoğurt Çorbası (Kremalı Çorba Tadında) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce havuçları rendeliyoruz.
  2. Ardından çorbamızı yapacağımız tencereye yoğurdu ve unu koyup çırpıyoruz.
  3. Çırptıktan sonra suyu ekleyip tekrar karıştırın ve havuç ve şehriyeyi ekleyip karıştırın.
  4. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun.
  5. Kızarmış soğanları çorbaya dökün.
  6. Son olarak baharatları ve bulyonları koyup orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çorbamızı 30 dakika pişiriyoruz. Çorbamız hazır, afiyet olsun.

Havuçlu Noodle Yoğurt Çorbası (Kremalı Çorba Tadı) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir