Hazır Hamur Böreği

Hazır Hamur Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka

İç malzeme için;

  • 3 baş soğan
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 300 gram süzme peynir

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Hazır Hamur Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç malzemelerini hazırlayıp soğanları çok ince doğrayıp üzerine tuz, süzme peynir ve maydanozu koyup karıştırıyoruz.
  2. Diğer yandan sos için yağı bir kaseye alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. İlk olarak hamurdan bezeler alıp tepsiye diziyoruz, üzerine hazırladığımız sosu gezdirip her yerine yayıyoruz, üzerine tencere döküyoruz ve her kata aynı işlem bitene kadar uyguluyoruz.
  4. Son olarak bıçakla kesip 200 derecede 40 dakika fırında pişiriyoruz, afiyet olsun 🤤.

Fotoğraflı Hazır Hamur Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir