Hazır Hamur Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka
İç malzeme için;
- 3 baş soğan
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram süzme peynir
Sos için;
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Hazır Hamur Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle iç malzemelerini hazırlayıp soğanları çok ince doğrayıp üzerine tuz, süzme peynir ve maydanozu koyup karıştırıyoruz.
- Diğer yandan sos için yağı bir kaseye alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- İlk olarak hamurdan bezeler alıp tepsiye diziyoruz, üzerine hazırladığımız sosu gezdirip her yerine yayıyoruz, üzerine tencere döküyoruz ve her kata aynı işlem bitene kadar uyguluyoruz.
- Son olarak bıçakla kesip 200 derecede 40 dakika fırında pişiriyoruz, afiyet olsun 🤤.
Fotoğraflı Hazır Hamur Böreği Tarifi