Hazır Hamurlu Çıtır Haşhaş Böreği (Mercimek Büküm)

Hazır Hamurlu Çıtır Haşhaş Böreği (Mercimek Büküm) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 günlük yufka

İç harç için

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber

haşhaşı açmak için

  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

sosu için

  • yarım bardak soda
  • 1 yumurta
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • yarım bardak süt

Yukarıdaki için

  • 2 yemek kaşığı artırılmış haşhaş

Hazır Hamur ile Çıtır Haşhaş Böreği (Mercimek Büküm) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İç harcı için mercimekler yıkanır ve tencereye alınır.
  2. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve ocakta yumuşayana kadar pişirilir, suyu süzülür ve yıkanır.
  3. İnce kıyılmış soğanlar bir tavada hep sıvı yağ ile karıştırılır ve iyice kavrulan ve yüksek ateşte kaynatılan mercimekler avuç içine alınır, suyu sıkılır, soğanlara ilave edilir, birkaç kez daha kavrulur. dakika baharatlar eklenir ve soğumaya bırakılır.
  4. Haşhaş geniş bir kaba alınır içine yağ eklenir ve karıştırılarak açılır.
  5. Sos için tüm malzemeler geniş bir kaba alınır ve karıştırılır.
  6. Bir parça hamur tezgaha alınır, üzerine kaşıkla sos dökülür, haşhaş eklenir ve hamurun üzerine fırçayla sürülür.
  7. Hamur ikiye katlanır, tekrar sos sürülür, düz olan kenarına iç harç eklenir, iç harcın üzerine kaşıkla biraz haşhaş dökülür, rulo açılır, dört parmak genişliğinde kesilerek tepsiye yerleştirilir. yağlı kağıt serili fırın tepsisi.
  8. Kalan yufkayı da bire bir formda hazırlayıp üzerine kalan haşhaşı yayıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans. ❤️.

Hazır Hamurlu (Mercimek Bükümlü) Çıtır Haşhaş Böreği Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir