Hindistan cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta birinin beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un

Yukarıdaki için;

  • yaklaşık 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir yumurtanın beyazı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
  3. Yumurta beyazı ve hindistan cevizini ayrı kaselere alıp, oluşturduğumuz kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika kızartıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir