Humus

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 bardak su
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım bardak limon suyu
  • Tuz, kimyon, sumak, pul biber
  • Maydanoz

Humusun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve düdüklü tencerede yarım saat pişirilir.
  2. Süzüp blendera koyun, 1 su bardağı tahin, yarım su bardağı limon suyu, tuz, 4 diş ezilmiş sarımsak, kimyon 1 su bardağı su çekilir, isterseniz 2 ye bölüp çekebilirsiniz fazla.
  3. Bir tabağa alıp kimyon, sumak, pul biber ve maydanozla süsleyin.
  4. Arzu edilirse tereyağı kızdırılıp üzerine pul biber dökülebilir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Humusun Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir