Hünkarbegendi (Pratik Tavuk Aromalı)

Hünkarbegendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet közlenmiş patlıcan (ben yazdan yaptığım közlenmiş patlıcanı kullandım)

Beşamel sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • kırmızı toz biber

Hünkarbegendi (Pratik Tavuk Lezzeti) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavuğu küp küp doğrayıp sıvı yağ ile tavada kızartalım, kırmızı biber, pul biber, biraz kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
  2. Ardından beşamel sosu hazırlayalım unu tavada tereyağ ile kokusu çıkana kadar kavuralım üzerine sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Ardından damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin, közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırın.
  4. Servis tabağına patlıcan ve beşamel sos karışımından koyup üzerine tavuğu koyup servise hazırlayalım.

Hünkarbegendi (Pratik Tavuk Aromalı) Fotoğraflı Tarif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir