İçli köfte

İçli köfte tarifi için malzemeler

İç harç için:

  • 1 kg kıyma
  • 500 gram soğan
  • 200 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

hamur için:

  • 4 su bardağı köfteli bulgur
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yeterince su

Kaynatmak:

  • 2 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Köfte Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Öncelikle 1 kg kıymayı bir tencereye alıp süzülmeye bırakalım.
  2. 200 gram margarini ekleyip karıştırın.
  3. 500 gram doğranmış soğanı ekleyip 1 dakika kavurun.
  4. Ardından 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip 1 dakika daha kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Hamuru hazırlayalım, bir fırın tepsisine köfteler için 4 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hafif su ile yoğurup ortasına su serpelim.
  6. 5 dakika yoğurduktan sonra unu teker teker ekleyip yoğurun.
  7. 3 su bardağı unu da ekledikten sonra toplamda 10 dakika yoğuralım.
  8. Sert bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp işaret parmağımızla hamuru açalım.
  9. İçine hazırladığımız ve soğuyan harcımızı koyup kapatalım 2 litre suyu bir tencereye alalım.
  10. 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  11. Kaynayan suya mümkün olduğunca çok köfte atalım.
  12. 5 dakika kaynamaya bırakın (isterseniz isteğe göre kızartabilirsiniz)
  13. Haşlanan köfteleri tabağa alın. Servis yapalım. Afiyet olsun.

Fotoğraflı İçli Köfte Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir