İçli köfte tarifi için malzemeler
İç harç için:
- 1 kg kıyma
- 500 gram soğan
- 200 gram margarin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
hamur için:
- 4 su bardağı köfteli bulgur
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- yeterince su
Kaynatmak:
- 2 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Köfte Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Öncelikle 1 kg kıymayı bir tencereye alıp süzülmeye bırakalım.
- 200 gram margarini ekleyip karıştırın.
- 500 gram doğranmış soğanı ekleyip 1 dakika kavurun.
- Ardından 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip 1 dakika daha kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlayalım, bir fırın tepsisine köfteler için 4 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hafif su ile yoğurup ortasına su serpelim.
- 5 dakika yoğurduktan sonra unu teker teker ekleyip yoğurun.
- 3 su bardağı unu da ekledikten sonra toplamda 10 dakika yoğuralım.
- Sert bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp işaret parmağımızla hamuru açalım.
- İçine hazırladığımız ve soğuyan harcımızı koyup kapatalım 2 litre suyu bir tencereye alalım.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya mümkün olduğunca çok köfte atalım.
- 5 dakika kaynamaya bırakın (isterseniz isteğe göre kızartabilirsiniz)
- Haşlanan köfteleri tabağa alın. Servis yapalım. Afiyet olsun.
Fotoğraflı İçli Köfte Tarifi