İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 – 3,5 su bardağı un (2,5 su bardağından sonra eklenmelidir)
Hamurun yarısını eklemek için;
- 1 yemek kaşığı kakao
İki Renkli Kurabiye Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Bir karıştırma kabına sıvı yağ, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Yukarıda da belirttiğim gibi gözetim altında eklenir.
- Hamurumuz toparlanınca ikiye ayrılır. Kakao bir porsiyon eklenir ve yoğrulur.
- Her iki hamurumuz da fındık büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirilir. Daha sonra 6 parça sade kakao yan yana dizilir ve yuvarlanır. Avuç içine alınır ve fazla karıştırılmadan yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- 150-160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
İki Renkli Fotoğraflı Kurabiye Tanımı