İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 – 3,5 su bardağı un (2,5 su bardağından sonra eklenmelidir)

Hamurun yarısını eklemek için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

İki Renkli Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir karıştırma kabına sıvı yağ, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Yukarıda da belirttiğim gibi gözetim altında eklenir.
  2. Hamurumuz toparlanınca ikiye ayrılır. Kakao bir porsiyon eklenir ve yoğrulur.
  3. Her iki hamurumuz da fındık büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirilir. Daha sonra 6 parça sade kakao yan yana dizilir ve yuvarlanır. Avuç içine alınır ve fazla karıştırılmadan yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
  4. 150-160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

İki Renkli Fotoğraflı Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir