Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 300 gr şeker
- 200 gr sıvı yağ (ayçiçek yağı)
- 200 gr süt
- 100 gr ev yoğurdu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 600 gr un
- 50 gr kakao
- 30 gr tuzsuz tereyağı (kek kalıbını yağlamak için)
Mermer Pastanın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp bir kenarda bekletin. Fırını 170 C-180 C derecede önceden ısıtın.
- Yumurtaları geniş bir kaseye ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
- Ardından şekeri ilave edip karıştırın, ardından sıvı yağı, sütü, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı arka arkaya ekleyin ve iyice karıştırın.
- İçine unu ekleyin ve göz göze gelecek kadar karıştırın.
- Kek kıvamındaki karışımı eşit şekilde 3’e bölün, ardından böldüğünüz karışımdan birine kakaoyu ekleyin ve topaklanmaması için iyice karıştırın.
- Kek kalıbını alıp beyaz karışımı dökün, ardından içine minik minik kakao tozu ekleyin veya beyaz 1 kakao yufkası yapın.
- Kekinizi fırına verin ve ortalama 40 dakika pişirin (her fırın farklıdır, kekinizin piştiğinden emin olmak için diş çubuğuna batırabilirsiniz)
- Milföy pastanızı fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirin ve 1 saat dinlendirin.
- Ardından dilimler servise hazır. Afiyet olsun 😋 (Ben fotoğraftaki gibi sıra sıra dizdim sonra kalıbı ters çevirerek ve karıştırarak kitchenaid mikser kullandım).
İki Renkli Pasta (Mermer Kek) Fotoğraflı Açıklama