İki Renkli Pasta (Mermer Kek)

Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 300 gr şeker
  • 200 gr sıvı yağ (ayçiçek yağı)
  • 200 gr süt
  • 100 gr ev yoğurdu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 600 gr un
  • 50 gr kakao
  • 30 gr tuzsuz tereyağı (kek kalıbını yağlamak için)

Mermer Pastanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp bir kenarda bekletin. Fırını 170 C-180 C derecede önceden ısıtın.
  2. Yumurtaları geniş bir kaseye ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
  3. Ardından şekeri ilave edip karıştırın, ardından sıvı yağı, sütü, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı arka arkaya ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. İçine unu ekleyin ve göz göze gelecek kadar karıştırın.
  5. Kek kıvamındaki karışımı eşit şekilde 3’e bölün, ardından böldüğünüz karışımdan birine kakaoyu ekleyin ve topaklanmaması için iyice karıştırın.
  6. Kek kalıbını alıp beyaz karışımı dökün, ardından içine minik minik kakao tozu ekleyin veya beyaz 1 kakao yufkası yapın.
  7. Kekinizi fırına verin ve ortalama 40 dakika pişirin (her fırın farklıdır, kekinizin piştiğinden emin olmak için diş çubuğuna batırabilirsiniz)
  8. Milföy pastanızı fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirin ve 1 saat dinlendirin.
  9. Ardından dilimler servise hazır. Afiyet olsun 😋 (Ben fotoğraftaki gibi sıra sıra dizdim sonra kalıbı ters çevirerek ve karıştırarak kitchenaid mikser kullandım).

İki Renkli Pasta (Mermer Kek) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir