İnce Hamurlu Bol Malzemeli Pizza

İnce Hamurlu ve Bol Malzemeli Pizza İçin Malzemeler

hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 bardak su Süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı tuz

Açık :

  • Çedar peyniri
  • Sosis
  • Sosis
  • Şeker mısır
  • Yeşil biber (istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)

İnce Hamurlu Bol Malzemeli Pizzanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle ön mayalamayı yapalım, bir kaba maya ve şekeri koyalım.
  2. Üzerine bir bardak ılıktan biraz daha sıcak su koyup iki kez kabarması için on dakika bekleyelim.
  3. Diğer yandan derin bir kaba unu alıp üzerine sıvı yağı, sütü, tuzu, kabaran mayayı ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  5. Haydi saralım.
  6. Hamurumuzun sıcak kalması ve çabuk kabarması için üzerini bir sofra bezi ile kapatalım.
  7. Yaklaşık 40 dakikada şişer.
  8. Hamur kabarınca istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Ben iki beze ayırdım. Pizza hamuru kalınlığında merdane ile açın. Hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın.
  9. Sos: salça, ketçap, kekik, zeytinyağı, yarım çay bardağı su ile bir kapta karıştırılır.
  10. Açtığımız pizza hamurunun her yerine yayalım.
  11. Küçük doğranmış mısır hariç bu malzemeleri pizza hamurunun üzerine serpiştirin ve dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
  12. 180 derece fırında malzemeler pişince çıkarın.

Bol Malzemeli İnce Hamurlu Pizza Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir