İrmik helvasi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak su

İrmik Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak bir tencereye şeker ve suyu koyup şerbetimizi kaynatıyoruz. Şurup koyulaşınca kenara alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  2. Bu arada 1 paket margarini tencereye alıyoruz. Eriyince 1 çay bardağı sıvı yağ ve irmik ilave edilerek kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavrulur. Koyulaşıp renk alan irmiğimize cevizleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  3. Şerbeti ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Şerbeti çeken helvamızın kapağını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Helvamız hazır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı İrmik Helvası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir