İrmik helvasi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak süt
  • 2 bardak su

İrmik Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sos tenceresine su, süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Daha sonra 2-3 dakika kaynatıp kenara alın.
  3. Tenceremize yağımızı koyup eritelim.
  4. Eriyen yağın üzerine irmik eklemek isteyenler ceviz ekleyebilir.
  5. Kısık ateşte irmik kahverengileşinceye kadar kaynamaya bırakın.
  6. Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  7. Şurup emilinceye kadar karıştırdıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun….

Fotoğraflı İrmik Helvası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir