İrmik Helvası (Tekli)

İrmik Helvası (Tek Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Margarin)
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından az eksik şeker

İrmik Helvası (Tek Kişi) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavaya yağı koyun.
  2. Ardından irmik ve unu ekleyip kısık ateşte kavurun.
  3. Kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı su dökün.
  4. Suyunu biraz çekince şekeri ilave edip koyulaşana kadar ortasını karıştırarak pişirin. Tatlımız yemeye hazır. Afiyet olsun.

İrmik Helvası (Tek Kişilik) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir